ŽKK Srbobran

Ženski Košarkaški Klub Srbobran

O nama

Klub je osnovan 29.01.2005. godine odlukom osnivačke skupštine s ciljem – sportska edukacija pre svega mladih, ženske populacije i vremenom uključenja u  takmičenje.
U dosadašnjem periodu osnove košarke kao sporta , uz stručan i pedagoški rad kvalifikovanih trenera , savladalo je više stotina članica kluba.
Rezultat istog je učešće kluba u takmičenjima u organizaciji KSV i KSS .
Uprava kluba je omogućila svim članicama koje to žele i zadovoljavaju osnovne kriterijume neophodne za isto učešće u takmičenjima i doprinela zdravom odrastanju i druzenju uz loptu .
Klub je u dosadašnjem periodu postigao i zapažene sportske uspehe i na najbolji mogući način zastupao svoju sredinu – Srbobran kako u Pokrajini i Repulici , tako i na prostorima bivše Jugoslavije .
U periodu od 2010 do 2015. godine Klub je sa seniorskom ekipom bio član Prve ženske lige Srbije , a u sezoni 2013/14 i JADRANSKE lige u kojoj je postigao zapažene rezultate.
U mlađim kategorijama klub je u dva navrata sa svojom kadetskom selekcijom igrao jedinstvenu kadetsku ligu ligu Srbije i plasirao se na 6. odnosno5. mesto u  Srbiji.
U dosadašnjem periodu klub je iznedrio više košarkašica članica ml. Reprezentativnih selekcija i učesnica prvenstva Evrope:
  • Žaklinu Janković
  • Ana Mariju Pucovski
  • Tamara Jovančević
  • Ivana Curaković
  • Jelena Curaković
Ubeđeni smo da spisak nije konačan , a Slobodan Subić – šef stručnog štaba u klubu u više navrata je bio pomoćni trener u reprezentativnim selekcija i učesnik evropskih prvenstava sa U16 i U20 selekcijama Srbije
Klub se trenutno takmiči u 2ŽL Srbije , a u sezoni 2018/19 prvi put u svoj istoriji klub ima prijavljene sve selekcije mlađih kategorija u takmičenju (juniorke , kadetkinje, pionirke, ml.pionirke i minibasket) sto sa skolicom košarke trenutno broji nesto više od 80 devojcica, a ujedno smo i jedan od najmasovnijih ženskih klubova u Srbiji , što svakako govori u kvalitetnom radu trenera : SLOBODAN SUBIĆ , BRANKA SUBIĆ I NIKOLA KRGA. kao i o agilnoj upavi koja omogućava , pre svega uz podrsku lokalne samouprave Opštine Srbobran, ali i ostalih koji materijalno pomažu klub ispunjavanje osnovne uloge kluba !!